דף הבית : קייטרינג לעסקים : שינוע המזון ושמירתו
שינוע המזון ושמירתו
.

שינוע המזון

שינוע המזון הוא סוגיה נרחבת ומסועפת, אך ברורה מאוד. ישנו פירוט מדויק על הדרך הנכונה בה יש להוביל כל סוג של מזון בישראל. כל שנותר לחברת הקייטרינג הזוכה במכרז הוא לציית באדיקות.

הרכבים המובילים מזון חייבים להיות עם רשיון תקף להובלת מזון ולשאת בכל הרשיונות הדרושים לשם כך. הרשיונות חייבים להימצא ברכב ההובלה בכל עת לטובת ביקורות.

הרכבים חייבים להיות נקיים ולעבור שטיפות בתדירות גבוהה, עדיפות היא אחת ליום.

אם המזון הינו מזון מצונן, ההובלה צריכה להתבצע במשאית קירור, משאית הקירור חייבת להיות בעלת רשיון להובלת מזון ובעלת התקן רישום טמפ'. המזון חייב להישמר בטמפ' של 4 מעלות.

אם ההובלה היא עבור מזון מבושל חם, אלו יגיעו בטרמופוטים או לחילופין בארונות חימום כשהם שומרים על טמפ' של מעל ל-65 מעלות

אם ההכנה מבוצעת במטבחי החברה, אזי יגיעו מוצרי הבשר השונים במצב קפוא ולאחר בדיקה ווטרינרית, ישנה חשיבות לכך שמוצרי הבשר יגיעו ישירות מהספק, וזאת בכדי לקצר את זמן הובלתם עד למקררי הבשר. כאן זה המקום לציין כי גם ספקים משניים אשר יספקו מזון שונה לחברת הקייטרינג חייבות גם הם לשאת באישור יצרן, עסק ותעודת כשרות בתוקף. הובלת הבשר תהיה כאמור במשאיות קירור מתאימות בטמפ' של -18 מעלות

קבלת החומרים במטבחי החברה תבוצע באופן מסודר וברור, צריכה להיות התאמה מלאה לתעודת המשלוח, ובדיקות שונות המצביעות על תקינות המזון

שמירה על מזון:

מזון יוחזק באתר בטמפ' מבוקרת, לכלל המקררים, עגלות החימום והקירור והמקפיאים באתר יוצמדו ע"י קבלן ההסעדה מדי חום אינדיקטוריים.

מזון קר יוחזק בכל עת בטמפ' של עד 5 מעלות.

מזון חם יוחזק בכל עת בטמפ' של מעל 65 מעלות.

מזון קפוא יוחזק בכל עת בטמפ' של מינוס 18-

מזון יבש יוחזק במחסנים, על מדפים בגובה 30 ס"מ מהריצפה.

מזון יהיה מכוסה תמיד, עם תאריך ייצור/ פג תוקף לפי העניין.




שם :
אזור מגורים :
דואר אלקטרוני :
נושא / כותרת :
תוכן :